Hovimestari Heleppolainen, sir !

IMG_3477.jpg

 

Liki kuuden vuoden hiljaiselon jälkeen paikka näyttää olevan täydessä vauhdissaan, Heleppolaiselle se näyttäytyi elokuun lopulla, kesän jo mentyä menojaan ja juhlakansan puhaltaessa aamuhöyryjään raikkaaseen syyskeän ilmaan.  Tällä kertaa menimme sinne vesitse Yläneeltä, reittejä on myös Eurasta ja Säkylästä.  Maitse hyvä tie kuljettaa satunnaista karavaanaria teiltä 42 ja 204 tielle 210, siitä edelleen Haverintielle ja lopuksi Sieravuorentielle.  Matkaa sujuu hyvää asfalttipintaa pitkin, vain lopussa on ripaus nostalgiaa, jokunen sata metriä hiekkaa.

Sieravuori haluaa profiloitua musapaikaksi, menopaikaksi, vesiurheilupaikaksi, vapaa-ajanviettopaikaksi, karavaanarien paikaksi, lomakyläksi ja miksikäs ei, vaikkapa luontopaikaksi, siis monenlaiselle liikkujalle aluetta on uusi omistaja ajatellut ja Heleppolaisen mielestä sopiikin.

Karavaanialueet sijaitsevat lähellä Pyhäjärven rantaa tai hieman kauempana alueen takaosassa, mokkikylän liepeillä, joita hiljaisempaa iltaa arvostava arvostaa.  Alueet ovat tasaista nurmikenttää ja tilaa näytti olevan varsin reippaasti, omaa rauhaakin siis löytyy ja karavaanialueella on 100 sähhköpaikkaa.  Alueen rakennukset, päärakennus, huoltorakennus, ravintola, lomahuoneistot ( 12 kpl mukavuuksilla varustettuja 25 m2:n tiloja ) sekä esiintymislava ja miellyttävä ulkoalue aivan sisäänajoportin tuntumassa.  Hieman kauempana, rantaviivan tuntumassa sijaitsevat ns.pienet hirsimökit, 12 kappaletta, jotka on remontoitu täysin 2010.  Vesiurheilukeskuksessa, uimarannan yläpuolella on 5 uutta asuntovaunua ja ne tarjoavat erikokoisine tiloineen majoitustilaa 3-7 hengelle, muodostaen oman pienen vaunualueen.  Vesiurheilukeskuksen suihku- ja wc-tilat sijaitsevat vaunualueen vieressä.

Saunoja alueella on kaksi, uusi hulppea hirsisauna tontin eteläosassa ja suurempi rantasauna yhdellä järven hienoimmalla hiekkarannalla.  Hyvin varusteltu päärakennus tarjoaa tilat 10 hengen korkeatasoiseen majoittamiseen, alakerrassa sijaitsevat kokoustilat vaikkapa häiden, sukukokousten ja merkkipäivien viettoon, jolloin päärakennuksen kokonaisneliöt ovat n 250 m2.  Alueen Kontio- loma-asunnot ovat valmistuneet 2007 sijaiten järvinäköaloilla, varustetut saunoilla ja mukavuuksilla, niihin majoittuu mukavasti 5-8 henkilöä.  Alueen ydin on yli 100-vuotias kiviravintola, joka on niittänyt mainetta Pyhäjärvi-seudun laadukkaana ja monipuolisena ruokaravintolana.

Sieravuori tunnetaan nykyisin siis tasokkaista esityjistään, jopa legendaarinen The Beach Boys musisoi Pyhäjärven rannoilla 2011, kotimaisesta tähtikaartista siellä esiintyi kuluneena kesänä mm. Kaija Koo, JVG, Michael Monroe, Sanni, Kotiteollisuus jne.

Heleppolaisen suositus - ei mikään sfc-alue luonteeltaan, vaikka jäsenetualue onkin, ei yleinen- eikä perinteinen karavaanarialue, puhumattakaan rauhallisesta luontokohteesta perheen kanssa.  Sensijaan uutta hakevalle, menossa mukanaolevalle ja hyvästä musiikista tykkäävälle loistopaikka hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Heleppolaisen pisteytys 1-10

- Taso                               8,5

- Rakennukset                   9

- Ravintola yms.                9 

- Karavaanialue                 8

- Kulkuyhteydet                 8

- Miljöö                             9

- Harrastusmahdollisuudet  8

At your service, Heleppolainen hovimestari

 

IMG_3483.jpg

 

IMG_3488.jpg

 

IMG_3498.jpg

 

IMG_3502.jpg

 

IMG_3513.jpg